Dropper gigantene – kjøper lokale sensorer

Når Grieg Seafood Finnmark vil ha sanntidsdata om forholdene over og under havflata rundt fôrflåtene, benytter de seg av sensorikk utviklet i Alta. Strategien bidrar til å at mer penger legges igjen lokalt.

RINGVIRKNINGER: Servicetekniker Robert Nilsen (t.h) har sin fulle hyre med å produsere og installere sensorteknologi for selskapets kunder. Produksjonen foregår i Bukta i Alta. Blant kundene som kjøper sensorpakker fra TIALTA og daglig leder Jørn-Roar Pedersen (i midten) er Rolf Harry Sætrum og Grieg Seafood.  Foto: Tom Skoglund

Eksklusiv

Mens det kanskje virker enklest å gå til Microsoft, Siemens eller andre giganter har Grieg Seafood lagt seg på en strategi der de gjerne ser seg om i nærområdet når de støter på utfordringer de ønsker løst. Eksemplene er mange, forteller innkjøpssansvarlig Rolf Harry Sætrum i Grieg Seafood Finnmark. Blant annet har oppdrettsselskapet tatt grep innenfor sensorteknologi, der de har knyttet seg opp mot TIALTA AS.