Reglene for brillestøtte til barn vil neppe endres med det første

Statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Høyres Saida Begum, sier til iTromsø at de nye reglene for støtte til briller for barn neppe vil endres.

VIL IKKE ENDRE: Regjeringen har ingen planer om å endre de nye reglene for brillestøtte til barn, sier statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Saida Begum (til venstre). Her sammen med statsminister Erna Solberg.  Foto: Håkon Mosvold Larsen

Eksklusiv

Fra første mars er reglene for støtte til barn som trenger briller av medisinske årsaker endret. De nye reglene har høstet omfattende kritikk – blant annet fra tromsøkvinnen Ida Karoline Renoe som mener at de nye reglene er for kompliserte, og at de risikerer å skape et klasseskille blant foreldre. Blant annet reagerer hun på at foreldre risikerer å måtte ligge ute med store beløp i påvente av støtte fra NAV.