Bybildet:

Han var Tromsøs Indiana Jones

Blant alle eventyrlystne tromsøværinger, var ingen mer eventyrlysten enn P.B. Holte (1847-?).

GLOBETROTTER: P.B. Holte, for anledningen på en dromedar, reiste over hele verden og rundt 1920, da dette bildet ble tatt, var han altså i Egypt. Til høyre for ham ser vi Frithjof Christian Lehne (1884-1931). Navnene på de andre har vi ikke. Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum som presenterte det i utstillinga «Fra Rein til Dromedar». Foto: Ukjent/ PEM-BYM-00292 

Eksklusiv

Derfor hadde han et rykte på seg her i byen. Etter oppveksten i Tromsø, har vi inntrykket av at han stort sett reiste. Derfor var det stor stas da han kom til byen, så stas at avisa bare måtte intervjue ham, fordi det var «et almidelig ønske blant tromsøfolk at De vil fortelle oss noe fra verden derute, fra de store skoger, de hete sumper og de milde øyer under Sydkorset»: