UiT vil ikke la ansatte bære Heimevernets uniform: – Vi må ta hensyn til at vi er en internasjonal institusjon

4. desember bar en rekke sivile Heimevernets uniform for å synliggjøre organisasjonen. Selv om de aller fleste har et positivt forhold til Heimevernet, så har ikke alle et positivt forhold til uniformert personell, ifølge UiT.

TAR HENSYN: Odd Arne Paulsen er avdelingsdirektør ved UiT. Han ønsker ikke at ansatte skal bære Heimevernets uniform på «Uniform-på-jobb-dagen» fordi studenter og ansatte fra andre land kan ha et annerledes forhold til uniformer.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

– Det viktigste er at vi må ta hensyn til at vi har studenter og ansatte fra mange forskjellige land. Vi vet jo for eksempel at forholdet til militære og uniformert personell er forskjellig i ulike land. Det kan være ansatte og studenter som har andre erfaringer med uniformert personell, sier avdelingsdirektør for personalsaker ved UiT, Odd Arne Paulsen.