Dersom du blir tatt, lover selskapet å betale hele boten. Politiet frykter for konsekvensene

Selskapet SafeDrive AS reklamerer for et varslingssystem som lar sjåfører unngå politiets trafikkontroller. Både politiet og Trygg Trafikk mener slik varsling hindrer politiets arbeid.

HINDRES: Geir Martinsen, distriktsleder i utrykningspolitiet Troms mener at varslingssystemer for trafikk-kontroll er en uting. Han mener at det hindrer utrykningspolitiet i å stoppe de farligste sjåførene som bevisst bruker slike varslingssystemer for å unngå politiet.  Foto: RONALD JOHANSEN

Eksklusiv

I slutten av november sendte selskapet SafeDrive AS reklame på TV 2. De reklamerer for et omdiskutert produkt, en GPS-radar som varsler 98 prosent av alle kontroller ved hjelp av et varslingsnettverk på 500.000 sjåfører.