Kommunestyret:

Elever møtte opp på rådhuset for å kreve ny skole: – De har glemt oss på Kvaløya

I 1998 ble ny ungdomsskole på Kvaløysletta først satt på dagsordenen av kommunepolitikerne. Onsdag ble det foreløpig eneste konkrete resultatet av byggeplanene vist frem - i form av et pepperkakehus som aksjonistene som kjemper for nyskole hadde stilt ut i rådhusfoajeen.

SKOLEPROTESTER: Maya-Sophie Lück (nærmest), Hedvig Bredvei-Worum og Hedda Bjerke, samt Sander Jenssen (bakerst) var blant elevene som hadde møtt opp på rådhuset for å kreve byggestart av ny skole på Kvaløysletta. Ordfører Gunnar Wilhelmsen sa at han gjerne ville bygge ny skole, men at han måtte finne penger først. – Om jeg fikk bestemme selv ville jeg starte byggingen i 2022.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

– Når politikerne kommer ut så skal de få gi beskjed om de vil bygge ny skole – eller om de vil knuse våre drømmer. De må si ja eller nei, sier Sander Jenssen som sitter i elevrådet på Kvaløysletta skole.