Kirken har laget «gjør-det-selv»-pakke: Nå kan du holde gudstjeneste i stua uten presten til stede

Kirken blir nedringt av fortvilte tromsøværinger som frykter de ikke får vært med på den tradisjonelle julegudstjenesten på julaften. Nå har domprosten lagt opp til at folk skal gjennomføre gudstjenesten selv.

GJØR DET SELV: Domprost Stig Lægdene har laget et «do it yourself kit» som gjør at folk kan holde julegudstjenesten hjemme.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Koronatiltakene satt av regjeringen sier at man ikke kan holde arrangementer på mer enn 50 deltakere hvor det ikke er fastmonterte seter. Siden kirkebenkene ikke regnes som fastmonterte seter kan det bare være maksimalt 50 gjester under årets julegudstjenester. I mindre kirker må man også være enda færre for å kunne opprettholde de andre koronatiltakene.