Snart byggestart for ny terminal: Tromsø-firma vant anbud verdt nesten en halv milliard kroner

Consto skal bygge den nye flyplassterminalen og har sikret seg en kontrakt på rundt 480 millioner kroner.

KONTRAKTSIGNERING: Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen (til høyre), signerte kontrakten for en totalentreprise for den nye terminalen på Langnes lufthavn. Erlend Danielsen (til venstre) fra Consto signerte på den andre linja. I bakgrunnen står en fornøyd Gunnar Wilhelmsen (Ap).  Foto: Ronald Johansen

Vi tar en risiko her fordi vi har ikke penger.

Dag Falk-Pedersen, Avinor
Eksklusiv

I februar ga Avinor klarsignal for utbyggingen av Tromsø lufthavn med en prislapp på 1,1 milliarder kroner. Da koronatiltak sendte flytrafikken kraftig ned måtte Avinor sette en fot i bakken for flere prosjekter, blant annet utvidelsen i Tromsø.