Nå er vaksineutstyret på lager i Tromsø: - Dette er en merkedag

Mandag fikk Tromsø kommune første leveranse av vaksineutstyr levert til det nye smittevernlageret på hemmelig adresse på Tromsøya.

Kamilla Thorsteinsen og Bjørn Hansen i Tromsø kommune har ansvaret for å vaksineprogrammet som er ventet å kunne starte i slutten av januar når vaksinen kommer til Tromsø. Smittevernoverlege Trond Brattland (til venstre) kaller utstyrsleveransen for «en merkedag».  Foto: Ronald Johansen

Vi kan ikke gi folk en vaksine som er -75 grader. Det tror jeg kan bli ubehagelig.

Trond Brattland, smittevernoverlege
Eksklusiv

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) kan Europakommisjonen godkjenne vaksinen for EU/EØS-området 23. desember. Det er fortsatt usikkert når vaksinen kommer, men FHI har laget en prioriteringsliste hvor det er de eldste og syke som vaksineres først.