Den nye UiT-rektoren fikk avslag på idé-kjøp. Da ansatte han personen bak ideen og ga ham millionlønn

Påtroppende UiT-rektor Dag Rune Olsen ville at hans tidligere universitet skulle inngå en avtale om overtakelse av et arbeidslivsportal-konsept, men ble stoppet av egen økonomiavdeling. Da ansatte Olsen like gjerne Knudsen midlertidig med millionlønn.

ANSATT: Den kommende UiT-rektoren Dag Rune Olsen, valgte å ansette Tom Knudsen midlertidig da UiB sin økonomiavdeling og administrasjon ikke ville gå videre med avtalen om å overta Knudsens selskap.  Foto: Eivind Senneset/Universitetet i Bergen

Eksklusiv

Det var i løpet av sommeren og høsten i år at den tidligere NHO-toppen Tom Knudsen var i forhandlinger med daværende rektor ved Universitetet i Bergen (UiB), Dag Rune Olsen. Forhandlingene gikk ut på at universitetet skulle overta Knudsens selskap som hadde en idé om en arbeidslivsportal for inntil 20 millioner kroner.