Reportasjen om den glemte bygda:

Det er nesten ingen igjen i Sjursnes: – Jeg vet om mange som ønsker å flytte tilbake, men som ikke får tak i hus

Dette er reportasjen om den glemte bygda Sjursnes – stedet en time utenfor Tromsø hvor halvparten av innbyggerne er pensjonister og det bor to barn under fem år.

MISTET ARMEN: Anbjørn Salamonsen fra Sjursnes mistet armen da han var 11 år. Han og en kompis fant noen klatresko nedenfor ei høyspentmast og klatret opp. Anbjørn fikk strøm i seg og måtte amputere armen. Likevel har han to utdanninger - en som maskinist og en innenfor regnskap. - Jeg har aldri sett på det at jeg kun har en arm som en begrensning, sier han.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Veien til Sjursnes er en svart-hvit film. Sorte, store steiner som en gang rullet helt ned til veien, hvite, bratte fjellsider, grå asfalt og grå veistikker som på en sommerdag er røde, men som på en desembermorgen har latt frosten ta fargen.