Betaler 9.000 i måneden for disse leieboligene – har ikke ytterdør som kan låses

I denne kommunale boligen i Hansjordnesbukta får ikke Marit Olaisen låst ytterdøra og Marianne Larsen tør ikke forlate boligen fordi hun frykter innbrudd. De har bedt om hjelp, men får ikke svar. – Rusklienter kommer i siste rekke, mener Gatejuristen.

HØY PRIS: Marianne Larsen og Marit Olaisen bor i hver sin leilighet i et kommunalt boligkompleks i et verneverdig bygg. Ytterdøra kan ikke låses. Her viser Olaisen hvordan døra til kjelleren heller ikke kan låses. De har gitt opp å prøve å holde yttergangen i orden, for det er så mange som tar seg inn dit.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

I tre år har Marit Olaisen bodd i ei sliten leilighet i et boligkompleks i Roald Amundsens gate. Det er et belastet område med mange kommunale boliger og mange som sliter med rusavhengighet. Marianne Larsen bor i naboleiligheta i samme boligkompleks. I huset der de bor er det totalt fire leiligheter og en kjeller der leietakerne har hver sin bod og vaskerom.