Oslo vil forby fossilbiler i sentrum - slik stiller Vögele (MDG) seg til et forbud i Tromsø

Regjeringens klimaplan åpner for at kommuner kan forby fossilbiler å kjøre i visse områder. Oslo er klar til å gripe sjansen, men Tromsø har ingen slike planer.

NOK Å STRI MED: Barbara Vögele sier at politikerne vil få nok å diskutere når bompenger og piggdekkavgift innføres, og vil ta eventuelle diskusjoner om nullutslippsoner etterpå.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

– I Oslo har man mulighet til å kjøre rundt nullutslippssonene, men det har man ikke på samme måte i Tromsø. Jeg har derfor ingen ambisjoner om å innføre slike soner her, hvor det ikke finnes alternativer til å kjøre gjennom sentrum, sier Barbara Vögele (MDG) som innrømmer at saken ikke er blitt diskutert verken i MDG lokalt eller med samarbeidspartiene Ap, SV og Sp.