UiT kastet containere fulle av møbler – det fikk NRKs «Sløsesjokket» til å undersøke saken

Fullt brukbare møbler måtte i søpla da universitetet ryddet lageret. Det fikk ikke bare tromsøfolk til å måpe. Christian Strand og NRK har brukt eksempelet fra Tromsø som utgangspunkt for neste episode i det nye programmet «Sløsesjokket».

SLØSESJOKK: Det startet med to søppelcontainere i Tromsø. Christian Strand og SP-leder Trygve Slagsvold Vedum oppdaget at det slett ikke er et tromsøfenomen, og at det kastes 200 flyttebiler i uka med fullt brukbare møbler. Her sitter de foran et møbelsøppelberg hos Norsk gjenvinning.   Foto: NRK/Patrick Da Silva Sæther

Eksklusiv

«Har dere sett hva som skjer i Tromsø?», spurte en av researcherne som jobber med NRK-programmet «Sløsesjokket» etter å ha lest iTromsøs sak om universitetet som fylte to søppelcontainere med brukbare møbler.