Lagde ny musikk til «Veiviseren» – nå har det blitt til et album

Jakop Janssønn (34) lagde ny filmmusikk til «Ofelaš/Veiviseren» i 2017. Fire år etter slipper han albumet på samenes nasjonaldag.

NY FILMMUSIKK: Jakop Janssønn (t.h.) laget ny musikk til Veiviseren. For å spille verket, samlet han bandet Orrestimmie, bestående av Daniel Herskedal på tuba og basstrompet (til venstre), Marja Mortensson på sang og joik (i midten), Kristian Svalestad Olstad på gitarer, Magnus Wiik på dobro, mandolin og akustisk gitar, Daniel Herskedal på tuba og basstrompet og Håkon Aase på fiolin.  Foto: Privat

Eksklusiv

I regi av Tromsø internasjonale filmfestival ble tromsømusiker Jakop Janssønn i 2017 invitert til å skape et bestillingsverk med et samisk fokus i forbindelse med hundreårsjubileet til samenes nasjonaldag. Valget falt på Nils Gaups «Ofelaš/Veiviseren» som fylte 30 år i 2017, som Jannssønn skulle skape ny filmmusikk til.