Nå går startskuddet for Kunstens Hus i Tromsø

Tromsø kunstforening vil ansette prosjektleder for å jobbe videre med planene for Muségata 2. Ordfører Gunnar Wilhelmsen sier at en plan for økonomien i prosjektet kommer til politisk behandling i mai.

KUNSTENS HUS: Leif Magne Tangen er daglig leder i Tromsø Kunstforening. Han sier at de har store visjoner for hvordan et Kunstens Hus i Muségata 2 kan se ut, men fortsatt må kommunen kobles på og finansiering ordnes.  Foto: Frank Lande

Eksklusiv

Siden 2013 har Tromsø kunstforening og Tromsø kommune snakket om hva som skal skje med Muségata 2, hvor kunstforeningen har sine kontorer og utstillingslokaler. Historien tok en uventa dreining i 2019 da kommunen forsøkte å selge Muségata 2 til UiT. Kunstforeningen hadde ikke hørt noe om planene og det var usikkert på om dagens brukere av bygget var med i de nye planene.