Bråket ved Nordnorsk Kunstmuseum:

Kulturdepartementet freder det kontroversielle styret: – Debatter med høy temperatur må vi tåle

Departementet bidrar med 25 millioner i årlig finansierering og har utnevnt brorparten av styret. De vil allikevel ikke ta grep ved Nordnorsk Kunstmuseum ett år etter at direktøren fikk sparken, og daglig leder nylig sa opp.

STYREBRÅKET FORTSETTER: Kulturdepartementet vil ikke kaste styret ved Nordnorsk Kunstmuseum, og vil heller ikke blande seg inn i jakten på ny direktør og daglig leder.   Foto: Ronald Johansen / Kjetil Frøland

Eksklusiv

Ropene om at styret ved Nordnorsk kunstmuseum (NNKM) bør trekke seg har økt i styrke etter rettssaken mellom den sparkede direktøren og styret ved leder Grete Ellingsen – som igjen førte til at Bodil Kjelstrup sa opp som administrativ leder ved NNKM forrige uke.