Kattetreff i katteklubben

Det er mye kjærlighet på dagens bilder. I 1985 samlet byens kattefolk – og kattene deres – seg for første gang.

KATTEKLUBB: Vi tar sjansen på å presentere medlemmene i Ishavskatten katteklubb i 1985, før klubben hadde fått sitt offisielle navn. Vi vet lite om navnene på de avbildete, men i midten ser vi ser vi Tove Lium (nummer tre fra venstre) med perseren Midtstuens Baldrian (AKA Marius), øverst til høyre står Hegna Flomstad og perseren Colorpoint. Han ser mer ut som en demon på bildet, men det får vi vel skylde på blitsen. Nederst til høyre sitter Anna Klara Måseide med siameseren Anisette og mamma Unni. De bor i dag på Hareid og har fremdeles katt. Han heter Hektor. Foto: Ronald Johansen 

Eksklusiv

– Jeg har vært interessert i katter og fikk tak i to persere. Det å ha katter er i og for seg glede nok, men jeg ville komme i kontakt med mennesker som hadde samme forholdet til kattehold som jeg selv. Derfor satte jeg inn annonsen og derfor tok jeg initiativet til å starte denne klubben, sa Margit Benedicte Kjosnes, initiativtaker til byens første «katteklubb».