Kommunen trakk tomtetilbud – nå frykter foreldrene at den internasjonale skolen må legge ned

Helt fram til for noen uker siden så det ut til at Tromsø internasjonale skole (Trint) skulle få flytte inn i midlertidige lokaler på Bymyra til høsten. Men fire måneder før skolestart har kommunen ombestemt seg og trukket tilbake tilbudet om tomta Trint skulle få bruke.

VIL BEHOLDE TOMTA: Tomta i bakgrunnen er den kommunen hadde lovet Tromsø Internasjonale skole - Trint - å få bruke til å sette opp sin nye skole på. Men så trakk kommunen tilbudet, og foreldrene Nicholas Warner, Samuel Kuttner og Luca Frediani reagerer sterkt på hele prosessen. De frykter at skolen på sikt vil bli nedlagt. Eskild Bruun er en av de cirka 180 elevene som går på skolen i dag.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Skolen holder i dag til i leide lokaler ved siden av Ishavsbyen videregående skole i Breivika, men fra i sommer må de finne et annet sted å være. Da går leiekontrakten ut, og bygget de holder til i skal rives for å gi plass til en helt ny videregående skole.