Denne mannen kan kapre én plass på Stortinget fra Arbeiderpartiet

Senterpartiets superoppslutning gjør at Arbeiderpartiet kan miste ett av sine to mandater til Stortinget. Den som kan kapre plassen er fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo.

I SIGET: Ivar B. Prestbakmo ble fylkesordfører etter et brakvalg i fylkestinges valget for Troms og Finnmark i 2019. Nå ligger han an til å sikre seg en plass på Stortinget etter valget i høst, for Senterpartiet seiler for tiden på en nordnorsk medvind.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

I dag har Senterpartiet én plass på Stortinget og det er listetopp Sandra Borch. Nå ser hun ut til å få en partikollega med seg på Stortinget. Ifølge en fersk meningsmåling, som er gjennomført av Norstat for NRK, har Senterpartiet en oppslutning på hele 25,4 prosent i Troms.