Nå skal kommunale kokker holde i sleiva på nytt sentralkjøkken

Helt siden 2015 har kommunen hatt avtale med selskapet ISS om å levere mat til kommunens sykehjem og institusjoner, og til hjemmeboende eldre. Fra neste år vil imidlertid kommunen selv stå for matlagingen dersom politikerne støtter forslaget fra administrasjonen.

SENTRALKJØKKEN: Frem til 2015 ble maten til kommunale institusjoner tilberedt her på sentralkjøkkenet på Mortensnes. Nå foreslås det en gjenåpning.  Foto: Arkivfoto: Ann Sissel Jenssen

Eksklusiv

I det politiske styringsdokumentet «Tromsøerklæringen» slås det fast at de kommunale institusjonene som sykehjem, bo- og servicesenter, dagsenter og andre velferdsinstitusjoner på sikt skal lage sin egen mat. «Det skal være matlukt i gangene» var en uttalelse som kom i forbindelse med framleggelsen av erklæringen.