Festivalen lagde show for elevene – sjekk hvordan de lagde street food-retter med tørrfisk

Festivalen Sjømatfest lagde minifest for kokkeelevene ved Ishavsbyen videregående skole. Da ble tørrfisk og klippflisk tryllet om til ravioli, wraps og samosa. Snart skal rettene serveres i byen.

DISKET OPP: Simon Moe og Hermela Michael fikk utdelt en «mystery box» med noen utvalgte ingredienser og moden fisk. De lagde samosa.   Foto: Sjømatfest

Eksklusiv

Moden fisk – altså, tørrfisk, klippfisk, boknafisk, lutefisk og saltfisk, har fått en oppsving de siste årene, mener festivalsjefene i Sjømatfest. Dermed fikk de ideen om å la byens yngste kokker få leke seg med denne typen fisk. De tok med seg en sjømatprodusent, en kokk og flere «mystery box» og lagde show for elevene som går restaurant- og matfag ved Ishavsbyen videregående skole.