Kritiserer helsepolitikerne for å skylde på andre: – De bløffer

Bendik Hugstmyr Woie (Rødt) mener at helseutvalget la all skyld for kaoset rundt Kvaløysletta sykehjem på administrasjonen. – Jeg er helt uenig, svarer Kristin Røymo (Ap).

ETTERLYSER POLITISK ANSVAR: – Hvis politikere ikke gjør annet enn å skylde på administrasjonen så er de bare saksbehandlere, sier Bendik Hugstmyr Woie (Rødt).  Foto: Håkon Steinmo

Woie har helt rett.

Kristoffer Kanestrøm (Frp)
Eksklusiv

I januar 2020 ble det kjent at Kvaløysletta sykehjem skulle legges ned innen 1. juli i fjor, men slik ble det ikke. Fristen for nedleggelse ble stadig forskjøvet, men kommunen sto fast ved at sykehjemmet skulle fases ut. Den planen endra seg tidlig i mai da ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) gikk ut med en ny plan for helse- og omsorgssektoren hvor Kvaløysletta sykehjem holdes åpent inntil et nytt bo- og velferdssenter står klart i 2027. tillegg gjenåpner allerede nedlagte Kroken sykehjem.