Fredag skal «Brudeferd i Hardanger» stilles ut på Ølhallen i én time

Det ikoniske maleriet «Brudeferd i Hardanger» er på Norgesturné og fredag skal det stilles ut på Ølhallen i Tromsø.

BRUDEFERD PÅ ØLHALLEN: Tidemand og Gudes «Brudeferd i Hardanger» har vært på et sykehjem, en barneskole og et flyktningmottak. Nå skal det på pub. Ølhallen er plukket ut som stedet i Tromsø der Nasjonalmuseet skal stille ut maleriet.  Foto: Nasjonalmuseet/Børre Høstland

Eksklusiv

Få kunstverk er like kjent i Norge som Tidemand og Gudes «Brudeferd i Hardanger». Nå kommer det til Tromsø og skal kun vises i én time. Fredag mellom klokken 12.00 og 13.00 stilles det nasjonalromantiske maleriet ut – av alle steder – på Ølhallen. Maleriet er nemlig ute på turné med Nasjonalmuseet der målet er å besøke steder der denne typen kunstverk sjelden vises.