Kommunens organisering av boliger slaktes – nå må de renovere for 820 millioner kroner

Kommunens boligorganisering har «svakheter i alle ledd». Det viser en ny utredning.

TAR GREP: Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) sa allerede i november at han ville ta store grep for at Tromsø kommune skal komme seg ut av den kommunale boligkrisen. Nå er ei ny utredning klar og den viser hvordan boligorganiseringen i kommunen ikke har fungert fram til nå. Onsdag skal kommunestyret bestemme hvordan det skal løses fremover.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Det har siden i høst kommet fram at Tromsø kommune står i en kommunal boligkrise. Det mangler over 1.000 boliger bare innen helse- og omsorgssektoren. Boligmangelen har ført til at kommunen har måttet ty til dyre løsninger, blant annet har de brukt 100.000 kroner på å leie hotellrom fordi de manglet midlertidige boliger.