Brage (31) synes det har blitt for stille etter Utøya: – Det var 31 begravelser samme dag, 31 begravelser jeg burde gått i, og jeg skulle liksom velge

Brage Larsen Sollund var 21 år da han så sine venner dø på Utøya, og han la på sprang.

ALT SOM GIKK GALT: Brage Larsen Sollund (31) sier den mest vanlige tanken etter traumatiserende hendelser er «kunne jeg gjort noe mer». – Jeg tenkte lenge disse tankene. Men det hele koker ned til hva som gikk galt. Et barnevern som ikke fungerte, høyreekstremisme som fikk grobunn, et politi som ikke klarte å fange ham opp da han lagde bomba og planla terrorhandlinga, som brukte en time på å komme seg til øya. Det er mange som burde gjort noe mer, og staten må ta det ansvaret – ikke tilfeldige ungdommer på en sommerleir.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

22.07.2011 klokka 17.07 klapper båten til kai på Utøya. Brage er 21 år og sentralstyremedlem i AUF. Han er på vei ned for å ta imot politimannen som har kommet for å sikre øya etter at regjeringskvartalet har blitt bombet. Han går sammen med tre venner. Så ringer telefonen. Det er en journalist som lurer på om Brage vet noe om bomben i Oslo. Han stopper opp og går en liten avstikker til venstre for å svare, vennene fortsetter nedover mot politimannen.