Irene (24) elsker måser – nå lager hun en dokumentar om dem

Da debatten rundt bymåsene blusset opp som verst i fjor, ville Irene Kaltenborn møte hatet de ble utsatt for med kjærlighet. Nå lager den selvuttalte måseaktivisten en dokumentarfilm om de utrydningstruede fuglene.

BRENNER FOR MÅSENE: Kunststudent Irene Kaltenborn lager dokumentar om måsene som bor blant oss i byene. På bildet holder hun en krykkjeunge hun har tatt under sine vinger. Den hadde falt ut av redet, men nå skal den bo hos henne til den blir stor nok til å fly.   Foto: Privat

Eksklusiv

– Når man går nedover Storgata tenker man sjeldent på hvor interessante måsene er. De er jo dinosaurer! Jeg ble provosert av å følge med på hvor negativt mediene omtaler dem, så jeg begynte å sette meg inn i deres situasjon. Nå er jeg måseaktivist, både blant venner og på Facebook, sier Irene Kaltenborn.