Kjempesatsing for «de glemte barna»: – Det har vært etterspurt over år

Tromsø Kommune har fått fire millioner kroner til å etablere et oppsøkende behandlingstilbud for de unge som sliter mest.

DE GLEMTE BARNA: iTromsø har gjennom artikkelserien «De glemte barna», fra 2018, avdekket hvor mange barn som har falt igjennom systemet og som blir plukket opp på gata. Dette bildet er tatt under matutdelingen hos Utekontakten i 2019. I 2021 kommer en ny storsatsning fra staten og kommunen. FACT Ung er et aktivt, oppsøkende behandlingstilbud for de unge i byen som sliter mest.   Foto: Håkon Steinmo

Eksklusiv

– Det er jo strålende flott. Det er veldig spennende. Denne type tiltak har vært etterspurt i hjelpeapparatet over år, sier leder i forprosjektet til FACT Ung, Tone Bakke, til daglig leder i Utekontakten.