Ti år etter terroren:

Møtet med politiet på Utøya skremte 16 år gamle Torgeir – i dag har politijobben hjulpet med traumene

Alt Torgeir ville var å glemme Utøya, men han husker fremdeles den dunkende pulsen i tinningen da terroristen skjøt etter ham.

DE FØRSTE SKUDDENE: Ti år tilbake i tid, da Torgeir Hanssen (26) hørte de første skuddene fra teltplassen på AUFs sommerleir, trodde han det var noen som lekte seg med kinaputter. Det skulle endre seg da han så det han trodde var en politimann komme gående over bakketoppen.   Foto: Aron Bræstrup Løsnes

Eksklusiv

Torgeir Hanssen (26) fra Harstad dro til Utøya for å henge med kompisene og spille fotball. Han var den siste som kom seg inn på skolestua før døra ble barrikadert. I to og en halv time gjemte ungdommene seg for terroristen forkledd som politi. Torgeir husker ikke hva de snakket om inne på stua, aller tydeligst husker han hvordan pulsen dunket i tinningen da skuddene traff trærne bak ham mens han løp.