Ti år etter terroren:

Stian var 17 år og sendte melding til mamma og pappa om at alt var bra på den lille øya. Så kom de første skuddene

– Vi ble alle oppfordret om å sende melding hjem for å si at det går bra, vi er på den lille øya vår og har det trygt, null stress. Men det gikk jo ikke helt sånn, sier Stian Kogler (27).

DE FIRE FRA TROMS SOM IKKE KOM HJEM: Ti år etter Utøya har Stian Kogler (27) det ganske bra. Han tar doktorgrad, har kjæreste, har mye som foregår. – Når jeg møter vennene mine fra Utøya, merker vi hvem som ikke er her lenger. Det er det verste. De fire fra Troms som ikke kom hjem igjen. De tenker jeg på oftere enn det jeg opplevde, sier han.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Stian Kogler (27) flyttet fra Tromsø til Oslo året etter terrorangrepet på Utøya, rett etter at han klarte målet sitt med å gjennomføre videregående på normert tid. Han begynte på studiet i analytisk kjemi, men droppet ut. Han tok heller noen jobber her og der, i bank, som guide og i barnehage, og fikk seg en kjæreste.