Bybildet:

Friluftsliv i «Gamle Tromsø»: – Luften var ren og sola skinte natt som dag

Friluftslivet har vært et yndet tilskudd til tromsøværingenes mentale helse lenge.

FJELLTUR: Fløyfjellet er fremdeles et yndet utfartssted for tromsøværinger, akkurat som for Magnus og Borghild Schrøder og vennene deres en gang mellom 1910 til 1920. Borghild sitter som nummer fire fra venstre, mens Magnus til høyre for henne poserer for kamera for å skjule selvutløseren han sitter med i hånda. Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Magnus Schrøder/ PEM-SCH-GP00124 Gruppebilde på Fløyfjellet i Tromsø 

Eksklusiv

Så da Ishavskysten Friluftslag nylig la fram sine anbefalte friluftsperler i kommunene Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø, kunne de være sikre på at de legger til rette for en lang tradisjon her i området. Det kan beretningen om «H.S.» sine barndomsminner bekrefte og naturlig nok er de første minnene på ski: