Million-reder Jan Roger sponser Tromsøs skatere, idrettsfolk og festivaler: - Vi gir tilbake

Penger fra tråleren Hermes sponser skiløperen Anna Svendsen, Skarp, Tromsø Storm, Filmfestivalen, Skatefestivalen, en rockefestival og et lite fiskevær med butikk, post og bensin.

I FAMILIEN: Det var Jan Roger Lerbukts bestefar som kjøpte «Hermes II» på 50-tallet og familien eide båten helt til 1990. I 2016 kjøpte familien båten tilbake. Lerbukt har selv jobbet om bord i båten som barn og ungdom.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Når det regner på presten, drypper det på klokkeren, heter det, og de rekordhøye inntektene til Tromsø-tråleren Hermes er det mange som nyter godt av. I fjor fikk rederiet et rekordhøyt driftsresultat på 54 millioner kroner og en driftsmargin (fortjeneste) på 30 prosent.