Ap-topp om Nord-Norgebanen: Vil starte trasé-utredning alt denne høsten

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke love at vi har Nord-Norgebane om 20 år. Partisekretær Kjersti Stenseng og lokal listetopp Cecilie Myrseth forsikrer imidlertid at partiet går inn for å utrede jernbanetrasé allerede i høst.

Forsikrer Ap vil sørge for at traséer for Nord-Norgebanen blir fullstendig utredet fra og med i høst om de vinner valget, sier Kjersti Stenseng. Det åpner i tilfelle for et trasévedtak før det på nytt kan bli omrokkering i regjering.  Foto: Tora Lind Berg

Eksklusiv

Da Nasjonal Transportplan ble lagt fram før sommeren, støttet Ap regjeringen, der det heter at transportalternativer i Nord-Norge skal utredes. Det er en videreføring av Solberg-regjeringens «helhetsutredning» av samferdsel i nord, og tar for seg transport på skinner, vei, i lufta og til sjøs.