Reiselivet i Tromsø er fortsatt i krisemodus – nå mener Hadia at staten må ta mer ansvar

Aps nestleder Hadia Tajik fikk høre hvordan koronapandemien fortsatt preger Tromsø Lodge og Camping. Nå vil Arbeiderpartiet innføre en nasjonal plan for reiselivet, og det raskt.

TØFF TID: Tromsø Lodge og Camping har hatt besøk av flere bobil- og campingturister i sommer, og mange har tatt turen fra Italia og Sveits. Men til tross for en god sommer, venter en usikker vinter og pandemien gjør at det er vanskelig å få tak i folk. Nå vil Arbeiderpartiet at staten skal ta grep for å skape mer forutsigbarhet i reiselivsbransjen. Fra venstre: Hadia Tajik, Magne Moen i Natur og Utfordring, stortingsrepresentant Cecilie Myrseth og Maria Kristiansen, daglig leder på Tromsø Lodge og Camping.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

– I sommer var det helt umulig å få tak i renholdere. Det var helt grusomt å drive en campingplass. Vi hadde noen renholdere, men vi hadde stort behov for flere. Vi fikk også søknader fra personer som oppholdt seg i utlandet, men de fikk ikke tillatelse til å reise inn i Norge. Vi klarte oss gjennom sommeren, men det var så vidt, forteller Maria Kristiansen, daglig leder ved Tromsø Lodge og Camping.