Laber valgdeltakelse og lunken valgkamp i 1991:

Folketomt på valgmøtet

Det nærmer seg valg, akkurat som det gjorde på dagens hovedbilde for 30 år siden.

EKKO PÅ VALGMØTET? Bladet «Tromsø» stilte følgende spørsmål da dette bildet ble tatt på et av de siste valgkampmøtene i 1991: «Hva gjorde velgerne?» Og hadde for så vidt svaret klart: «De var i hvert fall ikke på Saga Hotell». Her ser vi Høyres Erlend Rian henvende seg til de få som stilte opp da Arbeiderpartiet og Høyre kalte inn til «konfrontasjonsmøte» mellom de to partienes ordførerkandidater. Det fenget ingen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen 

Eksklusiv

Valgkampen skal motivere partilagene, engasjere velgere, hjelpe de som fremdeles sitter på gjerdet til å velge «riktig» parti og få sofavelgerne opp fra fløyelen og ut i stemmelokalene. Det skader selvfølgelig ikke hvis den er underholdende også. Hvorvidt årets valgkamp har lyktes med noe av dette, gjenstår å se. I 1991 oppnådde man ikke full måloppnåelse.