Bybildet

Historien om Tromsøs eneste skikkelige punkband: «3 gitarer, 2 forsterkere og nesten et helt trommesett»

Det høres kanskje ut som en handleliste, men det er snarere en oppskrift på lokal suksess for punkerne i Søt Hævn. Nå er det skrevet bok om bandet.

KONSERT PÅ BRENN-KANTINA I KAIGATA 4, 28. mars 1980: Selv om Søt Hævn hadde flere musikere innom, regnes Johnny Hansen (gitar og vokal), Tor Arild «Ala» Gudmundsen (også gitar og vokal), Gisle Mathisen (bass og vokal) og Geir Strand (trommer) som den klassiske besetninga. Etter debuten som Søt Hævn 16. januar 1980 på Rio Bravo, spilte de på Brenn-kantina to måneder senere sammen med kompisene i bandene Norgez Bank og Flass. Foto: Rune Blix Hagen 

Eksklusiv

Men utstyr er ikke alt. Øving, talent og hardt arbeid er også viktig. I 1979 besøkte Sveinung Eilertsen og bandet hans Søt Hævn på øvingslokalet: