I kveld skal Tromsøbrua inspiseres

Prosessen med å sjekke tilstanden til Tromsøbrua etter mange værutsatte år, begynner søndag kveld.

PÅVIRKER TRAFIKKEN: Det vil være manuell dirigering på Tromsøbrua søndag kveld.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Den 61 år gamle Tromsøbrua skal fra søndag av gjennomgå en grundig inspeksjon, for å kartlegge dens "helsetilstand". Det vil påvirke trafikken allerede søndag kveld.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

– Brua skal gjennom en hovedinspeksjon hvert femte år, mens det er en enkeltinspeksjon hvert år. Under enkeltinspeksjonen gjør vi en enkelt visuell kontroll, ser etter skader og lignende, om ting har utviklet seg fra fjoråret. Vi følger spesielt godt med å bruer som er utsatt for flom. Men i år det er hovedinspeksjon for Tromsøbrua, sier bruforvalter Roald Nyrum i samferdselsdivisjonen i Troms og Finnmark fylkeskommune til avisen.

Trafikanter bør være oppmerksom på at det fra søndag kveld klokken 23.00 til mandag morgen klokken 06.00 vil være manuell dirigering på brua. Det vil gjentas fra mandag kveld klokken 23.00 til tirsdag morgen. En lignende prosess vil finne sted om tre uker.