Kommunen trosset rådene og ga tillatelse til å rive bakgården. Nå freder Riksantikvaren bygget: – Planene går nå i vasken

Andreas Willumsen hadde planer og nye leietakere klare. Nå vil Riksantikvaren stoppe utbyggingsplanene.

STORGATA 62: Willumsen Eiendom hadde store planer for Storgata 62, men så kom Riksantikvaren og satt foten ned: – Bygården og bakgårdsbygningen forteller viktig jødisk historie i Tromsø, sier riksantikvaren og har midlertidig fredet bygget.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Storgata 62 er en del av det gamle trehusmiljøet i Tromsø sentrum. Det ble bygget før 1850 og er vernet i kommunens egne planer. Da eier Willumsen Eiendom i 2020 søkte kommunen om utbygging av eiendommen, frarådet fylkeskommunen dette sterkt. Likevel sa kommunen «ja» til eierens planer, som blant annet innebærer å rive bakbygningen og endre fasaden.