Anmeldelse «Ødeland»:

Teater som vil fortelle altfor mye om altfor mye

«Ødeland» på Hålogaland Teater forteller om ytterpunktene og hva som ledet til nedbrenninga og evakueringa av Finnmark og Nord-Troms, men glemmer kanskje det viktigste: De nære historiene.

VIL FORTELLE FOR MYE: Hanne Mathisen Haga står for noen av de sterkeste rolletolkningene i forestillingen «Ødeland» på Hålogaland Teater. Det er bare så synd at stykket roter bort sitt eget potensial ved å forsøke å fortelle altfor mye.  Foto: Knut Åserud

Eksklusiv

Jeg har hørt historier om evakueringa siden jeg var liten. På kjøkkenet til bestemor, kjøkkenbordet med blomsterduk og den selvsagte lukten av kruttsterk kaffe og kjøttsuppe. På sykehjemmet da jeg jobbet der, alle historiene i de furete ansiktene, det dagligdagse i de gamle stemmene mens de fortalte om krigen. Krigen og evakueringa, to ord som rimer på hverandre i nordnorsk krigshistorie.