Skal du hit i langhelgen? Du er ikke alene.

Mange benytter seg av de mange fridagene og reiser utenlands.

LONDON: I år danker London ut Oslo på listen over steder flest nordmenn flyr til.   Foto: Annette Larsen

reise

Vi er inne i den siste langhelgen i mai. Nasjonaldagen ligger tett opptil pinsen og mange har valgt å ta fri 18. mai, og har dermed sørget for fri i fem dager. Det har blant annet Finn.no og reisebyrået Ticket merket på bestillingene i år.

Ifølge produktdirektør Eivind W. Christiansen i Finn Reise er London den klart mest ettertraktede storbyen å reise til 17. mai-helgen. Byen ligger på topp i alle fylker, viser deres oversikt.

London går til og med forbi Oslo når det gjelder antall flybestillinger for denne perioden, noe som er uvanlig, ifølge Christiansen.

– Spesielt interessant er det jo med tanke på at det er 17. mai den helgen, noe som kan tyde på at de som har mulighet gjerne drar utenlands til tross for nasjonaldagsfeiringen, sier han.

De mest populære reisemålene i langhelgen 17. mai og pinse:

  1. London
  2. Oslo
  3. Paris
  4. Amsterdam
  5. Alicante
  6. Barcelona
  7. Gdansk
  8. Malaga
  9. København
  10. Roma

Kilde: Finn.no – listen er basert på bestilling av flybilletter fra flyplasser i hele landet

En kongelig bryllupseffekt?

Christiansen tror det kommende britiske bryllupet kan ha en effekt på bestillingene.

– Noen synes kanskje det også er ekstra stas at det er kongelig bryllup mellom prins Harry og Hollywood-stjernen Meghan Markle i Windsor den helgen også. Det vil nok skape god stemning over hele landet.

BRYLLUPSFEST: Prins Harry gifter seg med Meghan Markle 19. mai – da forvandles London til en eneste stor bryllupsfest.   Foto: Tobye Melville/Reuters, NTB scanpix

Amsterdam, Paris og Chania øker

Ticket, som er Nordens største reisebyrå, sier det er en økning på 24 prosent i antall solgte billetter til London mot samme periode i fjor.

– Men da var jo ikke pinsen sammen med 17. mai, sier marked- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket.

Hos reisebyrået ligger Amsterdam, Paris, Chania på Kreta og Palma de Mallorca på topplisten før London i salgsperioden mellom 16. mai og 21. mai.

Finn.no er en del av Schibsted-konsernet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

reise