Kjøkkensjefen «sparket» hotellsjef Alapnes

Det ble en brå start på søndagen for hotelldirektør Øyvind Alapnes. Meldingene haglet og det stormet på telefonen.

"SPARKET": Øyvind Alapnes, hotelldirektør ved The Edge, fikk seg litt av en overraskelse søndag morgen.  Foto: Lars Johnsen

Skatt 2015 ikke i bruk

STILLINGSANNONSE Søndag morgen utlyste The Edge direktørjobben på Finn og en rekke andre rekrutteringsplatformer. 

Søndag morgen ble en stillingsannonse publisert på Finn.no, Nav.no og for flere tusen jobbsøkere i rekrutteringssystemet til Nordic Choice. I annonsen etterlyses ny sjef for The Edge, med samtlige direktørkvalifikasjoner.

Det er avisen iTromsø som forteller denne historien.

– Plutselig begynte en del folk å kontakte meg og lurte på hvorfor i all verden jeg skulle gi meg som direktør ved hotellet. Jeg må jo innrømme at jeg ble veldig usikker på hva i Guds navn det var som foregikk, forteller Alapnes.

Trykket feil

Hotelldirektøren hev seg på nett og fant stillingsannonsen.

– Jeg så med en gang at det var noe som skurret. Stillingen hadde navnet «sjef» og kontaktperson var kjøkkensjefen vår, Tommy Olsen, sier han og ler.

Alapnes tok sporenstreks kontakt med kjøkkensjefen og lurte på hva i all verden han holdt på med.

– Det viste seg at han er på jakt etter ny konditor og skulle legge ut annonsen i dag, men hadde trykket feil og endte opp med å heller legge ut hele direktørstillingen. Med en gang man trykker publiser, sendes annonsen til samtlige rekrutteringstjenester, forklarer han, og fortsetter:

– Dersom noen allerede har søkt, må de nok være gode i konditorfaget for at det skal være håp.

Alapnes meddeler spøkefullt at Olsen har mistet alle påloggingsmuligheter i rekrutteringssystemet etter blemmen.

Kurs i ledelseskritikk

GIKK PÅ EI REKE: Kjøkkensjef Tommy Olsen Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

– Det stemmer ikke helt. Jeg sitter inne i systemet nå, men kommer nok ikke til å legge ut annonsen på nytt i dag. Jeg skal få noen til å hjelpe meg med det i morgen, sier kjøkkensjefen selv og ler.

– Hva skjedde?

– Vel, vi har nettopp hatt kurs i hvordan man gir tilbakemelding og kritikk til ledelsen ... Nei da! Jeg ble like forundret som Øyvind. Jeg hadde til og med fått noen andre til å hjelpe meg å lese over annonsen. Da var alt som det skulle, men idet jeg trykket publiser, gikk noe galt.

Ifølge Olsen har han allerede fått flere tullesøknader fra ansatte på hotellet.

– De egner seg nok ikke for trykk, hehe. Vi tar det hele med stor humor, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

Skatt 2015 ikke i bruk