TROMSDALEN: – Målet er å få gå femmila (verdenscup) i Holmenkollen og ta medalje på femmila i NM, del 2, sier Rolf Einar Jensen til iTromsø.

Forrige sesong kom han på syvendeplass på femmila.

– Det er et hårete mål å ta medalje, men det må du ha. Jeg tror det er mulig, men da må alt klaffe. Jeg må være i god form og ha gode ski, men sånn må det også være for de fleste – kanskje utenom Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug, sier Jensen, som er på regionlaget Team Nord-Norge.

Først i mål

Langrennsløperen var først i mål da treningsgruppa Trening med bag arrangerte testløp fra bommen i Tromsdalen og opp til Røde Kors-hytta på toppen av Svarthammaren. Distansen er på 5 kilometer og har 500 høydemeter.

Jensen fikk tiden 25.45 – og var fire sekunder foran Bjørn Thomas Nygaard. På tredjeplass kom Andreas Nygaard.

– Det var tungt. Taktikken var å åpne kontrollert og løpe fort da vi kom til motbakkene, sier Jensen.

– Jeg lå på halvdistanse hele veien, så det ble ikke en spurt, forteller Nygaard.

Rundt 20 løpere deltok på testløpet lørdag formiddag.

– Vi presset hverandre. Det er utrolig bra at så mange stiller opp og at man er med å støtte opp om arrangementene, sier Jensen.

Mer løping

I januar er det NM, del 1, på Storelva.

– Det er litt hardere å ta medalje der enn i del 2. Dessuten passer ei femmil bedre enn 15-kilometer, tror jeg, sier Jensen.

I år har 24-åringen hatt mer fokus på løping enn tidligere.

– Det gjenstår å se hvilke resultater det gir i vinter, men jeg synes det er veldig gøy å løpe i fjellene. Det er det artigste jeg vet på sommeren. Jeg ville ikke gjort noe annerledes uansett. Det var utrolig artig å være med på Tromsø Skyrace, og jeg har hatt mange fine treningsøkter i sommer, sier Jensen.

Brødreduo i NM

Bjørn Thomas Nygaard har NM, del 1, som sitt hovedmål. Hans beste plassering er 25. plass på Hamar i 2013.

– Målet er å trene bra, og jeg vil gjøre en god figur på NM her i byen. Jeg har ikke fått skøytet så voldsomt mye de siste årene, så jeg er litt usikker på del 2 der det er to skøytedistanser. Men på sprintstafetten skal jeg gå med broderen (Andreas), så det blir jo litt artig, sier Nygaard, som konstaterer at dagens testløp ble nok en god økt i treningsbanken.

– Det ble en del snø på slutten. Røde Kors hadde heldigvis hytta åpen, så vi fikk komme inn å varme oss og byttet klær. Det passet oss egentlig perfekt, sier Nygaard.

Hilde Espnes var best av jentene, etterfulgt av Anna Svendsen.

Snorri Einarsson ga seg underveis. Han har nettopp vært på en knalltøff treningssamling med Team Santander.

– Jeg har vært skikkelig sliten, og det er jo ikke så rart heller. Jeg «makset» helt ut de siste dagene. Det gikk greit med Andreas i dag, men han er jo yngre, humrer Einarsson.