28.–31. januar går Ski-NM del en av stabelen på Kvaløysletta. Her skal det gås fire distanser i både dame- og herreklasser, fra torsdag til søndag. Bak arrangementet står Kvaløysletta Skilag og Tromsø skiklubb langrenn, som har vært nødt til å legge inn mange dugnadstimer for at arrangementet skal gå som planlagt.

– Vi har vært nødt til å tilrettelegge for konkurranseløypene ved å kutte trær, jevne ut underlaget og rydde for preppemaskinene. I tillegg bygger vi tribuner for rullestolbrukere og en kongetribune, forklarer frivillig i Kvaløysletta Skilag, Harald Johansen (66).

Les også: Trenger 450 frivillige til NM på ski

Ligger foran skjema

Siden juni har han og flere andre frivillige for skilaget preppet konkurranseløypene på Kvaløya, et arbeid de snart er i mål med.

– Vi har lagt inn mange, mange timer i form av dugnadsarbeid, men forhåpentlig er vi ferdig med konkurranseløypene denne uka. Slik jeg ser det nå ligger vi godt an i forhold til skjema, sier Johansen.

I tillegg til den frivillige gjengen i skilaget har også elever fra Kvaløya videregående skole bidratt med forberedelsene.

– Det er veldig kjekt å få hjelp, det gjør jobben vår lettere samtidig som det gir tilbake til dem i form av bedre friluftsområder, konstaterer Johansen.

Les også: Slik skal Tromsø-NM sikre seg Northug i vinter

Mye publikum

Når arrangementet sparkes i gang i slutten av januar er det forventet stort oppmøte langs løypene på Kvaløya. Da Skilaget arrangerte NM del to i 2011 var godt over tusen mennesker møtt opp for å få med seg arrangementet og lignende tall er forventet neste år. Størrelsen på arrangementet er i utgangspunktet ikke et problem for skilaget, men de er avhengig av en rekke frivillige for at det skal kunne gjennomføres.

– Vi trenger rundt 500 frivillige for at arrangementet skal kunne gjennomføres. Dette jobber vi for å få rekruttert, men vi tror det skal gå fint, forklarer han.