Her gjør humorkongen Kristian ”rent bord” i Tromsø

Knusktørr start på norgescuphelgen i squash.

RENT BORD Kristian Solhaug gjør rent bord, noe som begeistrer Hans Christian Ribe (i midten) og Wiggo Olsen i Tromsø squashklubb.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

RENT BORD Ove Stene fra Tromsø squashklubb hadde lite å stille opp med mot Norges nummer én og tapte i strake sett 0-3.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

Bakerri  Foto: PRIVAT

sport

Ved Tromsø squash og golfpark skal det i helgen spilles Norgescuprunde i squash. Kristian Solhaug (36) og Adrian Østbye (21) – Norges nummer én og to – skal spille, og gjør helgen til en meget sterk turnering sportslig.

- De er har vunnet en kamp hver denne sesongen. Adrian vant Bergen for to uker siden, mens Kristian vant i NM, sier Hans Christian Ribe, leder i Tromsø squashklubb til iTromsø.

Sett denne? Solhaugs tørre humor ble Instagram-bok

Red på en baker

Fredag kveld startet turneringen, men før første ball var i spill var Solhaug, som trolig driver Norges tørreste Instagram-konto, i det lekne hjørnet.

Han stilte opp hans Christian Ribe og Wiggo Olsen fra Tromsø squashklubb, og gjorde rent bord, som vist på bildet øverst i saken.

- Jeg gjør rent bord bokstavelig i alle fall. Sjansen for at jeg gjør det sportslig er på rundt 50 prosent, sier Solhaug til iTromsø.

Sist han var i Tromsø tok han det famøse bildet bakerri - et bilde der han rir på en baker (se bilde til høyre). Denne gangen blir det ikke like mye sprell.

LES OGSÅ: "Instagram-kongen" snur Tromsø på hodet

- Nå har vi gjort et stunt, men jeg må fokusere litt på squashen også. Jeg kan ikke humorisere mostanderne i senk, sier Solhaug med et smil.

- Squash-storhet

Første runde ble det grei 3-0-seier over Ove Stene fra Tromsø squashklubb.

- Det var først og fremst lærerikt. Jeg har bare spilt i to år, og det var artig å få muligheten til å spille mot en squash-storhet som Kristian, sier Ove Stene til iTromsø.

- Det er et fantastisk miljø, og mange av mine beste kompsier bor her i Tromsø. Det er mye sosialt rundt arrangementet, og nordlendinger er kjent for å ha god, eventuelt dårlig, humor, sier Solhaug og ler.

Norgescupturneringen avsluttes med finalespill lørdag.