Etter opprykket til Tippeligaen har ikke alt gått på skinner for Tromsø Idrettslag.

Klubben ligger for øyeblikket på kvalifiseringsplass og møter Viking til skjebnekamp søndag. Da gjelder det å score mål, men om man ser på skattelisten med et skråblikk, ser man at det koster TIL dyrt hver gang stjernespissen Zdenek Ondrasek noterer seg for scoring.

90.000 kroner

Tsjekkeren hadde nemlig en skattbar inntekt på 1.356.545 kroner. I førstedivisjon puttet spissen 15 mål, noe som betyr at TIL punget ut 90.436 kroner per scoring i Obos-ligaen.

– Ondrasek har vært her i en lang periode nå og har i tillegg vært toppscorer i Tippeligaen. Han har bidratt med veldig mye og man må se ting under ett. Jeg syns det blir litt feil å regne sånn på det, sier sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen.

Zdenek Ondrasek er den TIL-spilleren som har høyst skattbar inntekt. Nummer to på listen er Morten Moldskred med 1.154.267 kroner.

Magnus Andersen, som noterte seg med 12 scoringer i 2014, har en skattbar inntekt på 606.154 kroner. Prislappen pr. scoring på finnmarkingen blir da 50.512 kroner.

Tjener mer – scorer mindre

I år står Ondrasek med syv scoringer. Noe som gjør neste års skattestatistikk enda verre, med tanke på at spissen tjener mer og har scoret mindre i årets sesong.

– Vi må huske på at Ondrasek har vært en viktig bidragsyter mens han har vært her i klubben, sier Johansen.

Etter det iTromsø kjenner til har tsjekkeren en årslønn på nærmere 1.8 millioner kroner. Ondrasek har spilt for TIL i fire sesonger og har kontrakt ut 2015 med klubben.

Les alt om skatten her

TIL har derimot nærmest halvert spillerlønningene fra 2012 da den totale summen lå på 22 millioner kroner, mens i 2015 tjener TILs spillere totalt 11,5 millioner kroner.

iTromsø har ikke lykkes i å få spissen i tale.