Raykovs ekstremjobb i sommer har båret frukter: – Føler meg som en 20-åring

Kiril Raykov (28) bestemte seg i sommer. Han skulle ta store steg som basketballspiller.

TRENING MED MASKE: Her trener Kiril Raykov med en maske som hjelper ham å få maksimalt oksygenopptak. – Og den hjelper deg å puste ordentlig. Men den er bare for idrettsutøvere som vet hvordan man bruker den. Det er farlig om du ikke bruker den riktig, understreker han.Foto: Privat 

I KJEMPEFORM: Her løper Kiril Raykov forbi en Gimle-spiller sist søndag.Foto: Rune Stoltz Bertinussen 

sport

Og etter fire kamper av årets sesong er bulgareren Storms toppscorer med et snitt på 20,75 poeng per kamp.

– Jeg fikk trent mye bedre i sommer med individuelle program, som for eksempel friidrettsøvelser på Valhall. I tillegg er jeg jo personlig trener på SATS Elixia og basketballtrener, så jeg vet hva jeg skal til for å prestere best mulig, sier Raykov til iTromsø.

Selv om han nærmer seg 30-årene, føler han seg som en ungfole.

– Det føles som da jeg var i starten av 20-årene, sier han.

Han er også svært nøye med kosthold og det å få nok søvn – og hjelper også spillerne i Storm med trening og øvelser. Blant annet har han hatt de med på yoga-trening.

– Det er små ting som er viktige for helheten og gir deg mer mobilitet og fleksibilet, sier han.

Ikke proff – ennå

Kontrasten er stor til innledningen av forrige sesong.

– Jeg reiste mye og fikk ikke en ordentlig preseason. Jeg slet også litt med skader, selv om det ikke er noen unnskyldning. I år har det vært mye bedre, men det handler om å opprettholde treningen. Vi skal være i best form i mars når det er final four. Det er nøkkelen, sier Raykov, som ønsker en profesjonell avtale med Storm.

Grunnet klubbens finansielle utfordringer er ikke det i boks. Foreløpig er det kun amerikanerne Casiem Drummond, Charlie Lee, samt trener Kenneth Webb, som får lønn i basketballklubben.

– Jeg signerte min første profesjonelle avtale da jeg var 20 år og ønsker også å ha det nå. Jeg er en profesjonell basketballspiller og vi diskuterer fortsatt. Derfor ser vi etter sponsorer som kan bidra. Vi skal diskutere en ny avtale i løpet av de neste ukene, forteller Raykov.

– En stor test

Søndag tok Storm sin fjerde seier av fire mulige da de beseiret Asker Aliens.

– Jeg vet ikke om jeg hadde forventet det før sesongen, med et nytt lag og ingen treningskamper. Det har vært en hyggelig overraskelse, sier Storm-trener Kenneth Webb.

1. november møter serielederen rivalen Bærum i Tromsøhallen.

LES MER: Vil lage vorspiel foran "Slaget om Nord-Norge"

Raykov er ikke er så opptatt av at han scorer mange poeng.

– Det er selvsagt veldig bra å ha et poengsnitt på over 20, men om vi taper er jeg ikke fornøyd. Det beste er om jeg og alle andre bidrar til at vi vinner. Laget går foran alt, understreker Kiril Raykov.