13 år gamle Hallvard Romsaas er godt inne i det ene året han skal bo sammen med familien i Tyskland, på grunn av jobben til mamma Ingvild.

Den talentfulle skiløperen og fotballspilleren fikk før flyttingen ordnet seg plass på akademilaget til FC Astoria Walldorf, men har foreløpig måttet vente på spilletid. I Tyskland er det nemlig et stort krav til dokumentasjon og papirmølle også knyttet til overganger i barnefotballen.

Familien har levert engelsk fødselsattest, tysk bostedsbekreftelse og arbeidskontrakten til foreldrene. Men har måttet vente på at sønnen på 13 kan få spille fotball.

- Det har vært en lang prosess. Men det stoppet helt opp hos det tyske fotballforbundet, viser det seg i ettertid, forteller pappa Henrik Romsaas til iTromsø.

- Først da Ingvild (Hallvards mamma) tok direkte kontakt med ansvarlige saksbehandler ble det fortgang sist fredag. I dag fikk vi positivt svar fra FIFA og i ettermiddag lisensen fra det tyske fotballforbundet, forteller "fotballpappa" Romsaas.

Lei av dommerrolle

Han videreformidler at sønnen gleder seg til å debutere for sitt nye lag på lørdag.

- Han sier at han gleder seg veldig til å spille. Han er lei av å være linjedommer - for hvert lag må stille med en linjedommer til hver kamp, forteller Henrik Romsaas.

Hallvard Romsaas sitt nye lag hadde kamp også i kveld, men i påvente av spillerklarering til helga, valgte far og sønn Romsaas andre aktiviteter i kveld. I vinter tok Hallvard Romsaas to gull på NNM i langrenn i sin årsklasse.

- Da tok vi oss en rulleskitur, så vi begge får trent litt ski også, forteller pappa Romsaas.

Tilbake neste år

Til neste sommer vender familien hjem til Tromsø. Klok av skade vil man tidlig begynne prosessen med å gjøre Hallvard Romsaas blir spilleberettiget for Tromsø Idrettslag igjen.

- Den prosessen får vi begynne til påske, sier Henrik Romsaas lattermildt.