- Det hadde vært veldig greit med en tilpasset stol, sier Chris Arne Olsen, mens han krøker seg sammen i litt for liten stol blant Tromsø Innebandyklubbs egne el-stoler.

31-åringen har i utgangspunktet krav på sin egen stol fra hjelpemiddelsentralen for å kunne drive på med idretten han elsker. Men det er ikke en rettighet Olsen ser mulighet til å be om nå.

- Det er ingen hensikt. Det er ikke plass til å lagre flere stoler i det rommet vi har fra kommunen. Nå må vi sette stoler oppå hverandre for å få plass til flere stoler, sukker han.

- Begrenser utviklingen

Gunn Heidi Henriksen i Tromsø Innebandyklubb forteller at klubben lenge har kjempet en tapende kamp mot Tromsø kommune om å få bedre lagringskapasitet.

- Det tar mye av energien. Vi har vært i dialog med kommunen om å få et rom flere ganger. Så har det endt med at vi ikke får det gang på gang, sukker klubblederen.

- Den begrenser utviklingen av laget og en stabilitet fremover. Vi ønsker at dette skal være et tilbud i årevis fremover, slår Henriksen fast.

Ikke nok med at det er trangt. Tromsøhallen er også plaget med vannlekkasje, og det lille stolrommet deler klubben med andre, for eksempel når det arrangeres store kamper i hallen i helgene.

- Av og til har de glemt å sette stolene tilbake på lading. Da har vi bare måttet avlyse treningen, forteller Chris Arne Olsen.

Flere fordeler

Gunn Heidi Henriksen ser flere fordeler også for klubben, dersom de ivrige spillerne får egne stoler.

- Da er det NAV sitt ansvar å vedlikeholde og reparere stolene. Da kan vi stedet bruke tid på å gi et godt tilbud, som for eksempel å få til kamper.

I Nord-Norge er det eneste andre etablerte el-innebandymiljøet i Bodø, så Henriksen ser også en annen hyggelig bieffekt av bedre lagringsplass og flere egne stoler til spillerne.

- Vi kan tenke oss å utvide miljøet i Nord-Norge. Da kunne vi lånt ut klubbens stoler til andre steder hvor man kan bygge opp miljøer, sier hun.

- Nødt til å se på det

Etter det politiske skiftet i Tromsø i høst har ikke klubben fornyet dialogen med Tromsø kommune.

Når iTromsø gjør leder av idrettskomiteen i Tromsø kommune, Marta Hofsøy (Ap), oppmerksom på situasjonen reager hun slik:

- Det jeg tenker er at vi er nødt til å se på det. Jeg har lyst til å se på det for å se om man kan gjøre noen praktiske tilpasninger.

- Hva tenker du om at situasjonen er slik som dette?

- Det er vanskelig å svare på det, siden det er en helt ny problemstilling for meg. Jeg vil be byråd for idrett (Brage Sollund Larsen, journ.anm.) se på det. Det er fint at man blir gjort oppmerksom på slik type problemstillinger. Vi håper å kunne være med å finne en løsning på det, sier Marta Hofsøy.

FOR LITEN: Flere av Tromsø Innebandyklubbs egne elstoler er for små og trange for utøvere som Chris Arne Olsen. Foto: Lars Eidissen