Tromsø Storm stormer videre

Bærum hang med i en halv kamp, men da Strom skrudde opp tempoet hang ikke gjestene med.

Jakob Baiden spilte en god kamp, og satte 18 poeng.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

sport

Tromsø Storm - Bærum Basket: 82-72

Bærum var vært en tøff motstand for Storm opp gjennom årene, og de slo blant annet Storm i semifinalen i sluttspillet i vår. Men denne sesongen har de allerede tapt to kamper, mens Tromsø Storm hadde fire strake før møtet i Tromsøhallen søndag ettermiddag.

Katt og mus

Storm gikk tøft ut mot Bærums store stjerne Stian Mjøs, og nektet han rom. Allerede etter noen sekunder snappet Charlie Lee ballen fra Mjøs, og ga den videre til Kiril Raykov som enkelt satt inn kampens to første poeng.

Til tross for at Kenneth Webbs mannskap virket påskrudd fra start holdt gjestene bra følge, og etter hvert begynte Mjøs å vise frem sitt reportoar.

Lagene fulgte hverandre som katt og mus i løpet av hele 1. periode, og da de ti første minuttene var unnagjort var gjestene fra Bærum i ledelsen med 22-20.

Etter en liten pust i bakken fortsatte lagene å bytte på å ha ledelsen, men det var Storm som stort sett førte begivenhetene. Kiril Raykov, Jakob Baiden og Charlie Lee var i storslag, og satte 35 av de første 37 poengene for vertene som kunne gå til pause med 37-34-ledelse.

Strålende Raykov

I tredje periode sa Storm takk for følget, og kjørte over gjestene. Anført av en strålende Raykov var det til tider enveiskjøring, og tidlig i perioden hadde bulgareren satt hele 25 poeng. Foran den siste perioden hadde vertene et forsprang på solide 15 poeng med 62-47-ledelse.

Dermed var det ikke all verdens til spenning foran den siste perioden der Storm serverte desserten til de 1165 oppmøtte. På tampen satte Bærum en del poeng, men seieren var i realiteten aldri truet.

Til slutt endte det med 82-72, og dermed tok Tromsø Storm sin femte seier strake seier denne sesongen. Kiril Raykov ble vertenes poengkonge med sine 31.

Perioderesultat: 20-22, 17-12, 25-13, 20-25.