TSI yppet seg mot storebroren: – Ville lage litt show

BKT ble et par hakk for store og vant 3-0 i kveldens 1/8-delsfinalen i NM. Allikevel bød TSI på show til de fremmøtte, og var nære på å vinne det tredje settet.

I BLOKKA BKTs Ruben Mæland (til venstre) og Jan Potac følger med mens Oskar Rinde smasher til mot TSIs Aron Johansen Bakkejord, Aksel Snarby og Fridtjof Rinde.  Foto: Anders Rossvoll

Fridtjof Rinde strekker seg forgjeves etter en ball. 

Tor-Øystein Kristiansen smasher inn poeng for TSI. 

TSI fikk mye å juble for i det tredje settet. 

sport

Etter en tøff åpning på sesongen med kun ett poeng på fire seriekamper i 1.-divisjon fikk TSI et fint avbrekk i hverdagen med cupkamp mot storbror BKT i kveld.

Studentlaget hang brukbart med mot overmakten, og i det tredje settet skapte de også skikkelig spenning.

Men da TSI kunne sette 24-24 slo de ballen ut av banen og BKT vant dermed kampen.

– Det siste settet var bra, for da får vi til det vi prøver på. Det blir litt oppjaget i starten, men så slipper vi ned skuldrene. Vi har jo heller ingenting å tape i en slik kamp, forteller TSI-spiller Fridtjof Rinde som spilte en god kamp.

– Vi hadde det gøy der ute, og etter hvert ga det utslag i flere poeng. Og når vi klarer å henge såpass godt med begynner de å se litt på poengtavla, og bli litt smånervøse. Så det vare nære på i det siste settet, sier Rinde.

LES OGSÅ: Han har 212 kamper for Tromsø, men på søndag kan det være slutt

– TSI for alle penga

Han meldte overgang til TSI fra nettopp BKT foran denne sesongen, og til tross for at det ble tap i strake sett så kunne han si seg brukbart fornøyd med kampen.

– Det var mye folk på tribunen som skapte bra liv. Vi hadde som mål å ta flest mulig poeng, og gi publikum litt show, sier Rinde og fortsetter.

 – Og det synes jeg også at vi klarte bra, så vi får håpe at mange har lyst til å komme tilbake på hjemmekampene våre utover vinteren.

– Får vi se deg i BKT-drakt igjen i fremtiden?

– Det får vi nå se på, men det blir i hvert fall ikke med det første. Man skal aldri si aldri, men nå er det TSI for alle penga, sier Rinde og smiler.

LES OGSÅ: Sjekk BKT-Erlends enorme overarmer: – Han kalles Hulken

– Veldig lærerikt

Studentlaget fikk en tøff åpning på kampen, og tapte det første settet med 12-25. I det andre settet gikk BKT tidlig opp i 8-1, og da trodde nok de fleste i hallen at det skulle bli overkjøring. TSI jobbet seg imidlertid inn i settet, men på slutten dro BKT nok en gang ifra og vant enkelt med 25-17.

Dermed trodde de fleste på en overkjøring i det tredje settet, men der viste TSI sterk moral og et til tider meget godt spill.

– Det var veldig lærerikt for oss å kjenne på et annet nivå enn vi er vant til, sier TSI-trener Kjersti Hansen som tror de kan dra med seg mye inn i seriespillet.

– Vi jobber oss opp i løpet av kampen, og leverer bedre da vi fikk spilt oss varme. Vi skal ha et møte etterpå for å snakke ut om kampen, og jeg tror gutta er fornøyde med det de leverte her. Det har de også grunn til, forteller Hansen.

LES OGSÅ: Peter Hjort (17) kjører for VM-medalje

Skryt fra Broks

BKT har stolte tradisjoner i NM, og har vunnet hele ni gull. Forrige sesong spilte de seg helt til finalen, men endte opp med sølvmedaljer. Etter kveldens seier er de kun to kamper unna en ny NM-finale. Selv om de var overlegne ga BKT-trener Edgar Broks honnør til TSI for måten de reiste seg på i det tredje settet.

– I det tredje settet var vi litt ille ute, og det kunne fort ha blitt et fjerde sett. Sånn er det, vi må være skjerpet hele veien for å spille bra. Så all ære til TSI som presset oss maks i det tredje settet, og det kunne fort ha betalt seg for dem, forteller Broks.

Han var greit fornøyd med mannskapet hans leverte, og at de klarte å innfri målet de hadde satt seg før kampen. Nemlig å vinne 3-0 i sett.

Nå går BKT inn i en meget tøff periode med bortekamper mot NTNUI og Nyborg i serien, samt europacupkamper.

– Det blir tøffe tak, og vi må være med hele veien. På den ene siden har vi kampen om viktige seriepoeng, og så har vi europacup på den andre siden som er artig både for gutta og klubben. Så det er en spennende periode vi går inn i nå, sier Broks.